19 Ekim 2022

Yalova İl Afet Müdahale Planı kapsamında periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen deprem tatbikatı 18 Ekim 2022 tarihinde il genelinde resmi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Senaryoya göre saat 10.00 sularında Yalova Çınarcık açıklarında 5,5 şiddetinde deprem gerçekleşti. Deprem sonrası verilen ikaz alarmı ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğümüz boşaltılarak, bina içindekiler güvenli alana indirildi. Sağlık Müdürlüğümüz bahçesinde SAKOM ( Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi) çadırı kurularak, afet sonrası yapılacak sağlık desteği için yönlendirmeler yapıldı. Hastane bahçesinde Sahra Hastanesi Çadırı kuruldu. Enkaz bölgelerine UMKE ve 112 Ambulansları yönlendirilerek, arama-kurtarma çalışmalarına katılım sağlandı. Enkazdan çıkarılan yaralıların enkaz içinde ve sonrasında enkaz alanına kurulan Tıbbi Uç Nokta Çadırlarında ilk müdahaleleri yapılarak, ambulans ile hastane alanında kurulan sahra hastanesine sevkleri gerçekleştirildi. Vatandaşalar için kurulan güvenli barınma alanında sağlık tedbiri amaçlı sağlık çadırı kuruldu ve sağlık personeli desteği sağlandı. Tatbikat saat 17:00'da sona erdirildi.