03 Mayıs 2024

Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illeri acil sağlık hizmetleri değerlendirmesi ve sorunlarının ele alındığı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) 2024 1. Bölge Toplantısı Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun YILDIRIM, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir KESKİN, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Gökhan BAŞTÜRK ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü adına Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Murat SOYUDURU  katılım sağladılar.
Güney Marmara illerinin acil sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıya İlimizi temsilen Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin ATÇI, İl Sağlık Müdürümüz Uzm.Dr.Osman KARAKUŞ, Acil sağlık Hizmetleri Başkan V. Dr. Eyyüp ALTINKIRAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak GÜL, Personel Ve Destek Hizmetleri Başkanı Çiğdem KORKUT ve ilimiz sağlık müdürlüğü ve kamu / özel sağlık tesisleri yöneticileri katılım sağladılar.
Toplantıda bölge hastane öncesi ve hastane Sonrası acil sağlık hizmetleri 2023 ve 2024 ilk üç aylık verileri değerlendirilerek tespit edilen sorunlar ve ortak çözüm yolları görüşüldü. Kurulan komisyonlarla bölge genelinde sağlık hizmetlerinin kapsayıcı şekilde planlanması ve vatandaşlarımıza kaliteli ve daha iyi hizmet sunumu noktasında kararlar alınarak raporlanmıştır.