YERLİ AŞI TURKOVAC YALOVA'DA UYGULANMAYA BAŞLANDI
08 Şubat 2022

YERLİ AŞI TURKOVAC YALOVA'DA UYGULANMAYA BAŞLANDI

Sağlık Bakanlığı ve Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen inaktif tipte bir COVID-19 aşısı olan TURKOVAC Yalova Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.

Türk bilim insanları tarafından geliştirilen TURKOVAC aşılarının ilk uygulanma süreci için Yalova Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Muammer EROL, burada İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah ERAY, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak GÜL ve Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Recep HACI tarafından karşılandı.

İlk gün olmasına rağmen yerli aşıya ilginin yoğun olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah ERAY; “Kendi aşısını üreten on ülkeden birisi olduğumuzdan dolayı gurur duyuyoruz. Bugün itibariyle ilimizde de TURKOVAC aşısı vatandaşlarımıza uygulanmaya başladı. İnşallah şifa olur, vatanımıza milletimize de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Aşı hakkı olanların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), 182 ve e-Nabız'dan randevu alarak milli ve yerli aşıdan yararlanabileceğini ifade eden Vali Muammer EROL; “Omicron varyantının yoğun olduğu ve bulaş hızının da yüksek olduğu bu süreçte hatırlatma dozları da dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın TURKOVAC aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

İlk doz aşı Vali Muammer EROL, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah ERAY ve sağlık yöneticilerin de katılımıyla ilk olarak Halil ULUSOY’a uygulandı.

Yerli Aşı Turkovac 1