2022 YILI HAZİRAN - TEMMUZ DÖNEMİ İLLER ARASI SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI DIŞI PERSONELİN ATAMA VE YER DEĞİŞİKLİĞİ
23 Haziran 2022

T.C.

YALOVA VALİLİĞİ

İl Sağlık Müdürlüğü



YALOVA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2022 YILI HAZİRAN - TEMMUZ DÖNEMİ İLLER ARASI
SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI DIŞI PERSONELİN ATAMA VE YER DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ 

İLAN METNİ

 

            663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeler çerçevesinde; 02.02.2018 tarih ve E.04-663sayılı Bakanlık Makam Onayı ile yürürlüğe konulan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin Atama ve Yer Değiştirme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönergenin Kurum İçi Yer Değişikliği başlıklı 7 inci maddesi hükümlerine istinaden; 07.11.2017 tarihli Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge doğrultusunda standardı uygun olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadrolara atanmak isteyen; İl Sağlık Müdürlükleri ve Bağlı Birimlerinde görev yapan Genel İdari Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendine göre istihdam edilen personelin  2022 Yılı Haziran-Temmuz Dönemi Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin İller Arası Atama ve Yer Değişikliği yapılacaktır.

 

 

BAŞVURU ESASLARI VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1.      2022yılı Haziran-Temmuz Dönemi İller arası yer değişikliği başvuruları 23/06/2022 tarihinde başlayıp 30/06/2022 tarihinde saat:17:30’da sona erecek olup, Müdürlüğümüz Evrak Kayıt Birimine 30/06/2022 tarihi mesai bitiminden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır.

2.    Tayin talebinde bulunan personelin talepte bulunduğuna dair atama nakil talep formu, Şoför Unvanında müracaat edecekler için ehliyet fotokopisi (aslı gibidir onaylı) ve onaylı/imzalı hizmet belgesi, muvafakatinin uygun görüldüğü ve hakkında adli ve idari yönden soruşturmasının bulunup bulunmadığının belirtildiği kurum üst yazısı ile birlikte EBYS sistemi üzerinden Müdürlüğümüz Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı Atama Birimine 30/06/2022 tarihimesai bitimine kadar ulaştırılması gerekmektedir.

3.    İller arası atanma talebinde bulunan personelin, tercih ettiği birimin dolulukoranında değişiklik oluşması durumunda tayin başvuru süresince, il dışından mevzuat gereği çeşitli nedenlerle eş durumu, sağlık durumu, alt bölge tayini nedeniyle ilimize atanan personelin, münhal birimlere atanmaları halinde, birimlerin doluluk oranlarında değişiklik oluşması durumunda bir sonraki tercihideğerlendirmeye alınacaktır.

4.      Personelin iller arası yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için görev yaptığı ilde fiilen en az bir yıl çalışmış olması ve asaleti tasdik edilmiş olması şartı ile (aday memurluğu devam eden personel kabul edilmeyecektir.) başvuruları kabul edilecektir.

 

5.      Son başvuru tarihi itibariyle herhangi bir statüde sözleşmeli olarak çalışan veya ücretsiz izinde (Askerlik, doğum vb.) olan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

6.       Başvuruda bulunan personel ekte sunulan dilekçede en çok 3 (üç) tercih yapılabilecektir.

 

7.      Başvuru belgeleri eksik olanların ve şartlarını taşımayanların atama işlemleri yapılmayacak
olup, ataması sehven yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

 

8.      İller arası atama ve yer değişikliği işlemi; hizmet süresi en yüksek olan personelden başlayacak, hizmet sürelerinin eşit olması halinde tercih sıralaması önce olan personel tercihine göre yerleştirilecektir. Hizmet süresi ve tercih sıralamasının eşit olması halinde ise, öğrenim durumu dikkate alınarak ve ayrıca Hizmet süresi, tercih sıralaması ve öğrenim durumunun eşit olması halinde ise Müdürlüğümüzün kayıtlarına bakılarak Evrak kayıt geliş önceliğine göre iller arası atama ve yer değişikliği işlemi yapılacaktır.

 

9.      Yerleştirme sonuçları tebligat yerine geçmek üzere (https://yalovaism.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.

 

10.  Atama işlemleri Temmuz ayı sonuna kadar yapılacak olup, ataması yapılan personelin atama kararı ÇKYS’ye girildiği tarihten itibaren en geç 1 (bir) ay içerisinde ayrılış başlayış işlemleri tamamlanması gerekmekte olup, atama karar tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde kurumundan ayrılmadığı takdirde atama işlemi iptal edilecektir.

 

11.  Belirtilen süre içerisinde mazeret (Rapor vb.) nedenlerle ayrılış yapılamaması halinde, mazeret bildirir belgenin Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

 

 

 

      Yukarıdaki belgeleri ilan edilen takvim çerçevesinde öncelikle EBYS’den ve sonrasında posta yolu ile  Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Birimi  Bahçelievler Mah. Stadyum Caddesi No:35 Merkez / Yalova adresi olacak şekilde kargo şirketi veya APS ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Posta vb. nedenlerden dolayı yaşanabilecek gecikmelerden dolayı gönderilen belgelerin Yalova İl Sağlık Müdürlüğüne vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

 

 

 

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin 2022 Yılı Haziran-Temmuz Dönemi İller Arası Atama Komisyonu Çalışma Takvimi

 

 

23 - 30 (Saat 17:30) Haziran 2022

 

Tayin Talep Başvurularının Alınması

 

 

01 Temmuz 2022

 

Başvuru Evraklarının Müdürlüğümüze son geliş tarihi

 

 

05-08 Temmuz 2022

 

Başvuruların Değerlendirilmesi

 

 

20 Temmuz 2022

 

Kesin Sonuçların İlanı

 

 

20-31 Temmuz 2022

 

 

Atamaların Yapılması


Atama ve Nakil Talep Formu
Münhal Kadro