2023 YILI 2. DÖNEM 4924 SAYILI KANUNA GÖRE SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ İSTİHDAMI
28 Şubat 2023

Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde 4924 sayılı Kanuna göre istihdam edilebilecek sözleşmeli sağlık personelinin işe alınmaları ve yer değiştirme işlemlerini düzenleyen 2023/1 sayılı Genelge kapsamında işleme alınmıştır.
             Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri, 06/12/2022 tarihli ve 32035 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 05/12/2022 tarihli ve 2022/629 Cumhurbaşkanı Kararı ile tespit edilmiş olup, 01/01/2023 tarihinden geçerli olmak üzere hizmet birimleri ve pozisyon unvanları ile hizmet sözleşmesi 28/12/2022 tarihli ve 1791555 sayılı yazı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vizelenmiştir.
                İlimizde boş bulunan sözleşmeli uzman tabip pozisyonlarına geçiş işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Bakanlığımızın 2023/1 sayılı Genelge uyarınca yerleştirme işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

USUL VE ESASLAR

1.Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Komisyonca değerlendirilerek tutanak altına alınacaktır.

2.Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yerleşmede ilimize tahsis edilen Ek-I sayılı cetvelde düzenlenen pozisyonlar esas alınarak, Devlet hizmeti yükümlülüğü olmayan yan dal tabipleri, ana yan dal tabiplerin yerleştirme işlemleri sırası ile yapılacak olup boş pozisyon kalması halinde, Devlet Hizmet Yükümlüsü olan yan dal uzman tabipleri, ana yan dal tabiplerin Devlet Hizmet Yükümlülüğünün son 6 (altı) ayı içerisinde başvurmaları ve Devlet Hizmet Yükümlülüğünün bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

3.Müdürlüğümüz tarafından yapılan 2023/1 4924 sayılı Kanuna tabi yerleştirme işleminde ilimize tahsis edilen Ek-II cetvelinde boş kalan pozisyonlar için 2023/1 sayılı Genelgenin 7.Maddesi doğrultusunda yerleştirme işlemi yapılacaktır.

4.Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması durumunda, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.

5.Personelin görev yaptığı birimde durumuna uygun boş pozisyon bulunması halinde diğer birimlerin pozisyonları için yaptığı başvurular değerlendirilmeyecektir.

6.2023 yılı için vize edilen ve ekte ilan edilen pozisyonların dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

7.Başvuru evrakları zamanında ulaşmayanların itirazları değerlendirmeye alınmayacaktır.

8.Müdürlüğümüz tarafından yayımlanacak olan kura neticesinde yerleşen personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup personele Hizmet Sözleşmesi ve Devlet Hizmet Yükümlüsü olarak yerleşen personeller taahhütname ile birlikte imzalatılarak (Kurum adına İl Sağlık Müdürü tarafından) 15.03.2023 tarihinde göreve başlayışları sağlanacaktır.

9.Müracaatlar; İlan Metni ekinde yer alan Başvuru Formu başvuru sahibi tarafından, usulüne uygun ve eksiksiz olarak doldurulup görev yaptığı tesisin Başhekim/Yöneticisi tarafından imzalı ve mühürlü bir şekilde tanzim edilecektir. Başvuru evrakları eksiksiz olarak 06 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Evrak Kayıt Birimince kayıt altına alınmasına müteakip Atama Birimine teslim edilecektir.

10.Müracaat formunun, İl Sağlık Müdürlüğü Evrak Kayıt Birimince kayıt altına alındığı tarih; "müracaat tarihi" olarak esas alınacaktır. (Aksi belirtilmediği takdirde faks veya elektronik posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.) Başvuru sahibi ve ilgili Başhekim/Yönetici tarafından imzasız/mühürsüz olarak tarafımıza sunulan evraklar kayıt altına alınmayacak, sehven alınmış olsa dahi değerlendirmeye alınmayacaktır.

11.Yerleştirme işlemlerine ilişkin iş bu ilan metni, diğer tüm ekleriyle birlikte Müdürlüğümüze ait https://yalovaism.saglik.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecek olup başvuru sonuçları da aynı adresten ilan edilmek suretiyle duyurulacak ve ayrıca ilgililerine yönelik herhangi bir tebligat gerçekleştirilmeyecektir.

İlan Takvimi:

Başvuruların Alınması: 28/02/2023- 06/03/2023